tiistai 15. elokuuta 2017

Mikkelin asuntomessut 2017
Yhtenä heinäkuisena päivänä pakattiin auto ja matkattiin Porista kohti Mikkeliä katsomaan miltä talot Saimaan rannalla näyttävät. Samalla haluttiin tietenkin kerätä ideoita ja miettiä omia ratkaisuja talon suhteen.

Mikkelin messut olivat hyvin järjestetyt. Kahviloita oli sopivasti ripoteltu alueelle, samoin wc-tiloja oli riittävästi ja lasten kanssa pääsi hyvin hoitamaan asiat ilman suurempia jonotuksia. Selkeää ja mukavaa oli myös se, että ravintola-alue oli erikseen. Mikkelin messualue oli iso, oppaan mukaan 1,5 kertaa suurempi, kuin messualueet tavallisesti. Tämä näkyi siinä, että alueella ei ollut varsinaista tungosta missään. Messualue oli myös luonnonkaunis ja lähellä Mikkelin keskustaa sekä Kenkäveroa. Matkustimme messualueelle Mikkelin keskustasta messubussilla, jossa oli opas mukana. Oppaita on nyt käytetty Seinäjoella ja Mikkelissä ja minusta idea on mainio.

Entäpä ne itse talot? En osaa sanoa montako prosenttia taloista oli pakettitaloja, mutta kiinnostavaa messukohteissa oli se, että monet olivat päätyneet rakentamaan hirsitalon, mikä sopii hyvin Suomen juhlavuoden kunniaksi - ovathan suomalaisten talotehtaiden hirsitalot maailmalla uniikkeja ja suosittuja. Tyylillisesti messutalot edustivat nykylinjaa eli olivat yksinkertaisia ja moderneja. Varsinaisia jenkityylisiä taloja ei tainnut olla ollenkaan. Mieleen jäi myös se, että useimmat kohteista (joissa kävimme), oli suunniteltu lapsettomille (tai iäkkäämmille) pariskunnille.

Tykkäsin messutaloista kovasti ja vaikutuksen teki myös upeat maisemat sekä luonnonkaunis ympäristö. Sisustuksissa näkyi paljon marmoria, ovaalin muotoisia ammeita, selkeitä ja yksinkertaisia keittiöitä aamiaiskaapilla ja hillittyjä värejä.

Mitä ideoita nappasin mukaani? Omaan kotiin olemme ajatelleet pehmeitä sävyjä ja monen kohteen lämpöinen harmaa tuntui hyvältä. Aamiaiskaappeja oli useassa kohteessa ja olemme ajatelleet kaappia itsellekin. Miten ihanaa sujauttaa piiloon keittimet ja muut härvelit! Eräässä kohteessa oli todella kätevä kierrätyssysteemi, jossa upotettuun kaappiin oli varattu paikka lasi- ja metallijätteille. Toivon, että meilläkin tulisi toimiva kierrätyssysteemi, kun nyt purkit ja peltiastiat odottavat kellarissa. Eräässä kohteessa oli ihana kasvihuone, jonka rustiikkisuus toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa, kun kävit ja kiva, jos jätät kommentin!